Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Alexander Egermann – amper 29 jaar! – zet zich compromisloos in om de essentie van zijn regio en haar persoonlijkheid te brengen in elke fles wijn die hij produceert. Zijn aanpak wordt gekenmerkt door een onvermoeibaar streven naar hogere kwaliteit en perfectie, waarbij elk aspect van zijn werk weerspiegelt wie hij is – rechtlijnig, precies, opvallend, en origineel. De zorgvuldige teelt en productie van druiven van de hoogste kwaliteit in de warme, droge en zoute bodems van zijn wijngaard, onder het speciale pannonische klimaat rond de Neusiedlersee, is een constante bron van vreugde en uitdagingen. De regio ligt in de meest oostelijke staat van Oostenrijk,  Burgenland.

De bodem van Egermann’s wijngaarden biedt een diverse mix van zand-, grind- en zwarte aarde. Deze veelzijdige samenstelling, samen met het zoutgehalte nabij de oevers van de Neusiedlersee, draagt bij aan de unieke kenmerken van zijn wijnen. De hete zomers en koude winters van het pannonische klimaat dwingen de wijnstokken diep te wortelen, wat resulteert in wijnen die zijn persoonlijke touch en de ziel van zijn terroir weerspiegelen. Egermann produceert zo’n 52.000 flessen per jaar wat maakt dat hij in de categorie van de “boutique wineries” hoort.  Zijn wijnen zijn stuk voor stuk pareletjes!