Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Het verhaal achter Enth-o-vin

Zoals de bij de meesten is ook Enth-o-vin uit een passie voor wijn begonnen. Maar daar stopt dan ook de vergelijking met de bijna meer dan 3000 wijnhandelaars in België waar het gros zich richt op Frankrijk, Italië en Spanje. Prachtige wijnen daar, maar de wereld heeft zoveel meer te bieden. Meer dan 10 jaar geleden leerde ik per toeval, op een beurs, Bulgaarse wijn kennen. Verbluft was ik! Waow, zo’n topwijnen, aan een betaalbare prijs. Ik was meteen verkocht!

Sinds 2014 importeer ik rechtstreeks topwijnen uit Bulgarije. Ik proef en vergelijk elk jaar zo’n 150 Bulgaarse wijnen. Enkel de beste domeinen, de beste wijnen en de beste jaargangen komen in assortiment – het moet meer zijn dan enkel een goede prijs/kwaliteitsverhouding. “OK wijntjes” die goed zijn voor hun prijs komen er niet in. Elke fles moet een feest zijn! Je vrienden, familie, collega’s moeten die waow ervaring ondervinden en moeten helemaal verbluft zijn wanneer ze van jou te horen krijgen dat dit een Bulgaarse wijn is.

Wijnbeurs Divino Sofia
Wijnkelder Midalidare van Kazachstaanse zakenman Eugene Yusupov

Veel van de wijnen in het assortiment komen van kleine domeinen en/of zeer kleine producties (1500 à 4000 flessen en soms zelfs minder). Dat je met iets exclusief naar huis gaat is zo goed als gegarandeerd. Ondertussen mag ik stellen dat Enth-o-vin zeer waarschijnlijk het ruimste assortiment in Bulgaarse topwijnen in België heeft. Meestal zo’n 35! Moest je op vakantie of ergens anders, een Bulgaarse wijn ontdekt hebben die je hier niet in het assortiment vindt of nergens in België, laat me het dan weten, ik kan er waarschijnlijk wel aan geraken.

En wat komt Oostenrijk er dan bij doen. Tja, toeval en keuze. Oostenrijk biedt niet alleen topwijnen maar deze wijnstijl is ook nog eens mooi complementair aan die van Bulgarije. Oostenrijk is ook één van die compleet onderschatte landen. Op die manier dekt Enth-o-vin een breed smaakpallet zodat iedereen zijn gading vindt.

Wijnkelder van Salzl in Burgenland

Van in het begin heeft Enth-o-vin voor een dynamische en persoonlijke aanpak gekozen. Dat vertaalt zich in ruim 5 à 6 degustatie weekends per jaar waar er altijd tal van nieuwigheden te ontdekken vallen. Durf, ontdek, stel je open voor nieuwe wijnlanden en ontdekkingen. Open die fles! Je zal je het niet beklagen.

Enth-o-vin – Open Up!

Wijndegustatie Enth-o-vin