Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Het wijnbedrijf Boshnakoff werd opgericht in 1995. Initieel kwamen de druiven van bestaande oude wijngaarden. Stelselmatig werden nieuwe gronden  aangekocht en  wijngaarden werden aangeplant; dit gebeurde tussen 2002 en 2017. De druiven werden toen nog verkocht en niet zelf verwerkt. In 2020, zeer recentelijk, kwam de kentering: zoon Petyo Boshnakov doet met zijn familie een gigantische investering in het opzetten van een winery met de best beschikbare technologie. Chateau Boshnakoff kent zijn officiële start en produceert voortaan haar eigen wijnen.  Het is gelegen in het dorp Ezerovo, 10 km ten westen van de stad Beloslav. Het dorp ligt op 10 km van Varna, aan de noordelijke oever van het meer van Varna. Het meer is een “overblijfsel” van toen de Zwarte Zee veel dieper in het binnenland kwam. Dit maakt dat de wijngaarden rond het meer op een zeer minerale ondergrond staat wat je ook merkt in de wijnen. De ligging rond het meer en niet ver van de Zwarte Zee zorgt heel het jaar door voor een mild klimaat.

De winery is uitgerust met de modernste installaties en technologie en garandeert zuiverheid in het hele proces – van de ontvangst van de druiven tot de wijn bottling. Constante temperatuurcontrole wordt uitgevoerd tijdens het gehele technologische proces. Alleen inox tanks en Franse eiken vaten van 225 l worden gebruikt. Het doel is om de eigenheid, zuiverheid en de typische aromatische eigenschappen van elk druivenras te behouden. En daar slagen ze bijzonder goed in. Wat mij betreft is hun Chardonnay de zuiverste die ik ooit heb gedronken. Hier tonen ze hoe knap een Chardonnay kan zijn zonder eik lagering.